tisdag 30 november 2010

48 paket klara

                                                           Paket kalandern på plats
                                                           Vårat fina advents fönster

Första advent

                                             Ida vinner över mormor om och om igen
                                                     Sedan bjuder Ida och Klara på picknick

                                          I söndags var mormor och Hans här och hälsade på en stund..

Sötaste IDA

Idag har jag och tjejerna varit ínne i göteborg hela eftermiddagen. Vi har besökt The studio som tar super fina kort mest på vuxna men barn går också bra. Dom blev lite sminkade och läppstiftet var mest uppskattat.. Blev en del fina kort men snålheten satte in. Men jag kunde inte låta Ida gå hem utan ett kort när hon varit så duktig och kämpat..

söndag 28 november 2010

 Ida ger lillasyster massage med farfars nya massage groda
 Storasyster får massage av lillasyster
Hej då mamma vi ses imorgon......



Igår kväll firade vi farfars födelsedag i stugan. Det blev god mat tårta och trevligt sällskap. Som synd var så hade jag lag in jobb natt så jag var tvungen att åka hem men barnen sov över.  Daniel passade på att få lite egentid här hemma. Men nu är han nere och hämtar hem de små godingarna..
 Perfekt med en liten flaska Cola

Ida har fått en liten gran att ha på sitt rum till henne och dockan Lisa. Fredagsmyset bestod av god middag och sedan lite advets förberedelser.

Återträff

I fredags var jag och åt lunch hemma hos min barndomsvän Mia som just fått sitt andra barn en liten Alva. Vi var tre tjejer som umgicks var på konfirmationsläger, seglarläger m.m.. Pernilla var också med och lunchade. Alltid lika trevligat att träffas.

fredag 26 november 2010

5 årig förlovningdag idag...


Jag på världens finaste strand med en liten Ida i magen.

Tänk för 5 år sedan var vi i Egypten och på eftermiddagen åkte vi ut i sahara öknen och där på berget gick D ner på knä och frågade den stora frågan.. Jag och svärföräldrarna blev lika överaskade.
JAG ÄLSKAR DIG DANIEL du e mitt allt.

Imorse fickjag blommor och fina örhängen.

torsdag 25 november 2010

Heldag i Borås

Vilken glädje en Hello Kitty dator till Ida
                                                   Förväntas fulla
                                                    Ännu mer lycka en talade telefon

I tisdags körde vi till Borås jag, barenen och gammel. Vi skulle leverera säng och vagn till min lilla kusin som kommer i februari. Dom fick lite andra saker också som vi inte behöver längre.. Vi fik god middag som Jimmy lagat och till efträtt äpplepaj. Ida och Klara hade tidig julafton och vilka presenter sedan.. Tack ännu en gång..

onsdag 24 november 2010

                                                     Vinter tjejer på väg till farfar igår på kalas
                                              Jonna med morfar Roland
 Idag hämtade jag tjejerna lite tidigare så vi skullehinna äta middag innan vi skulle dit igen och gå fackeltåg till skogen och lämna önskelistor till tomten
 Och där mitt i skogen satt tomten och väntade på oss.. Vilken lycka. Alla barnen lämnade sina önskelistor.
Nöjd liten Klara som vågade gå fram själv och lämna sin lista.. Tablettask fick hon av tomten inte dumt.

4 år sedan


Idag är det 4 år sedan som vi var på väg till östra med Ida. Det var något som var riktigt fel med henne och vi och vårdcentralen visste inte vad.. På östra visste dom inte det heller de första timmarna.. Men framåt efter middagen tror jag hela denna dagen flyter ihop.. Så konstaterades invaginationen (tarmvred) och hon fick hjälp aatt lösa detta... Så den helgen blev vi kvar på östra för observation. Vi älskar dig Ida..

tisdag 23 november 2010

Årets första



Klockan 8:45 var han färdig.. Medans jag skottade gjorde Ida delarna som jag sedan lyfte upp åt henne. Men hon gjorde alla helt själv..

Grattis FARFAR 65 år



Grattis farfar på din dag.. Lite trötta är vi på korten men så är det när man ska hinna blogga innan farfar kollar bloggen..

Grattis också syskus Tove på din dag
Grattis också Idas dagis fröken Lena som fyller år idag

söndag 21 november 2010

Varit på 2 års kalas






Ida och Klara med sina sysslingar

I eftermiddags åkte vi hem till Roger och Veronica på söndagsmiddag och 2 års kalas för Lovisa som fyller på onsdag. Vi fick En super god Rådjurs gryta och tårta därefter så super. Barnen lekte och busade. Båda somnade gott efter en busig dag.

lördag 20 november 2010

En kväll i Stenungsund

 Redo för resa till Stenungsund
 Ida och Emil har väldigt kul ihop
 Isabel och Klara två tokiga snart 3 åringar

Efter dans och MC så blev det nästan bara hem och vända innan vi åkte hem till Sara och Martin. Vi valde att träffas tidigt då barnen leker bäst då och det blir inte så sent och gnälligt. En riktigt trevlig kväll. Mycket bus med 5 st barn. Ida och Emil skiljer det 3 veckor och på Isabel och Klara 3 veckor också. Jennifer är 6 år.

Fint med snö


 Så härligt med lite snö här gör tjejerna lite snö änglar innan Idas dans. Medans Ida dansade gick vi andra på kungsmässan. Ett par nya jeans blev det till D.
Efter dansen åt hela familjen på MC donalds.

Taco hos mormor


Igår blev vi bjuda på Taco hos mormor, Tjejerna ville förstås bada och efter maten blev det popcorn.. Igår kväll började det snöa mysigt. Idag har Ida plockat ur hela diskmaskinen själv och tjänat en guldpeng så nöjd hon var.. Nu ska vi strax i väg på Idas dans.

fredag 19 november 2010

Oskar

Igår kväll föddes våra vänners Anna och Tobias lille kille Oskar vi välkomnar honom och grattar Fam Bergkvist. Kan tro att Julia och Elsa är stolta storasystrar.

torsdag 18 november 2010

Klara lyssnar på oboy med Peps Persson och en annan musik video som hon fastnat för..Hon har just lärt sig att byta låt med sitt lilla finger på pekmusen..